fredag 20. desember 2013


En oppsummering av høsten

I høst har vi jobbet oss gjennom ulike tema. Vi har hatt fokus på lek og vært opptatte av å inspirere og delta i barns lek. I august hadde vi ikke noe spesielt tema, men brukte tiden til å bli kjent og komme i gang med barnehageåret.

I september brukte vi Brannmann Sam som utgangspunkt for temaarbeid. Barna var med på brannstasjonen, vi hadde brannøvelser, vi øvde på å fortelle hvor vi bor og hvor vi må ringe hvis det brenner. Temaet var inspirasjon til lek denne måneden både i samlingsstund og ellers.
Her har vi bygget brannbil av puter.
 
 
I oktober og november var Natur, lek og høst tema. Vi hadde mange formingsaktiviteter med materialer fra naturen. For eksempel har barna laget seg pinnedyr, høst-duk med løv, vindusdekorasjoner av løv m.m. Vi har også brukt fantasien mye og sett at ting vi finner ute kan bli til mye rart – et løv kan bli til en sur mann, og en nøtt kan bli til en løve tenk! 


Barna var spesielt opptatte av nøtter som vi fant i barnehagens uteområde. De ble samlet opp i bøtter og brukt i lek.
 
"Familien Blad" har vært et av formingsprosjektene vi har gjort



Vi har hatt mye glede av høstløvet. Artig var det å kaste løvet til værs og la det komme dalende ned i hodet!



Desember
I desember har vi markert at det er adventstid gjennom forkskjellige aktiviteter. Vi har hatt pepperkake-kalender, laga julegaver, sunget julesanger m.m. I tillegg var vi så heldige og fikk en liten periode med snø, som så klart måtte utnyttes fullt.
 

Aketur i nærområde

 
 
 

 
 



Her spiser vi julegrøt etter å ha vært å pynta juletre på Rema 1000 :)
 
 

I tillegg til temaarbeidet vi har drevet med, har vi også hatt turdag på tirsdager og vært i Rakkestadhallen fast hver onsdag. I hallen har vi både hatt frilek og hatt planlagte opplegg med blant annet ulike hinderløyper.


 

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar